20 Haziran 2009 Cumartesi

KUR'AN EĞİTİMİNDE YAŞ SINIRI KALDIRILSIN


Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununun Ek 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrası başta olmak üzere din eğitimi ile ilgili kısıtlama getiren her türlü yasal düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 9.maddesi ve EK 1.Protokol 2.maddesi ile BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslar arası sözleşmelere uyumu sağlanarak din eğitimi hak ve özgürlüğünün sağlanacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ederim.

Saygılarımla

BİLGİ NOTU:

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 9. Madde 1. Fıkra “Herkes düşünce, din ve vicdan özgürlüğüne sahiptir. Bu hak din veya inancını tek başına veya topluluk halinde, aleni veya gizli olarak ibadet, öğretim, uygulama ve ayin yapma biçiminde açığa vurma özgürlüğünü de içerir. Dinini veya inançlarını açıklama özgürlüğü ancak kamu güvenliğinin, kamu düzeninin, genel sağlığın veya genel ahlâkın ya da başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için demokratik bir toplumda gerekli tedbir olarak yasayla sınırlanabilir.”

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Ek 1. Protokol 2. madde “Hiç kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz. Devlet eğitim ve öğretim alanında yükleneceği görevlerin yerine getirilmesinde, ana babanın bu eğitimin kendi dini ve felsefi inançlarına göre yapılmasını sağlama haklarına saygı gösterir.”

16 yorum:

  1. Kur'an öğreniminde herhangi bir yaş sınırı kalmasın. Yetkililer, devlet gerekli işlemi hemen yapsın.

    YanıtlaSil
  2. En'am suresi 95. ayetin sırrınca İnsanın vicdanı 0-7 yaş arasında teşekkül eder. Kur'an eğitim ve öğrenimine yaş sınırı getirenler kainattaki vicdan hakikatına zıt hareket eden ve intisab sırrından mahrum kalmış zulümat erbabıdır.

    YanıtlaSil
  3. herşeyde batı yı örnek alan cenaplar
    bu konuda neden örnek almazlar büyük bir soru işareti

    batıda küçük çocuklara kilisede eğitim veriliyorda
    dünyanın ene tkin ülkesi izrael de küçükcük çocuklar dini eğitimden geçiyor çağdaş olmuyorlar ama bizimkiler oluyor !!!

    YanıtlaSil
  4. Rahmetli Yazıcıoğlu Nur içinde yatsın.
    Mecliste son imzaladığı evrak Kur'an Kursları yaş sınırı kanun teklifidir.
    Ondan sonra Yurt sathında seçim gezilerine çıkmıştı ve dönemedi.
    Allah Gani Gani Rahmet Eylesin.
    :.(

    YanıtlaSil
  5. Halil GÜMÜŞ diyorki... ''Zalimler istemesede Allah C.C. Nurunu Tamamlayacaktır. '' Biz ise çorbada tuzumuz olsun hesabıyla davranmalıyız. belki kurtuluşumuz olur bu sebep.

    YanıtlaSil
  6. her işinde Batıyı örnek alan eğitimciler/akademisyenler ve devlet erkanı neden bu konuda duyarsızlar, Ruhban okulunu açamıyorlar TEK SEBEB Müslümanlarında DİN okul talep etmelirinden korkmalarıdır!!!

    YanıtlaSil
  7. S.A
    %99 Müslüman olan bir ülkede Müslümanlara okadar çok kısıtlamalar getiriliyorki, bir değil on değil ama Onlar ne kadar zalimde olsa Allah nurunu tamamlayacaktır.Değerli arkadaşlar;Bir yahudi çocuğuna doğduğu günden başlayarak nerdeyse ölene kadar DEVLET desteğiyle DİN EĞİTİMİNİ dayatıyor (öğretmiyor) hiristiyanlar hakeza, ama gel gelelim sözde %99 müslüman olan TÜRKİYE 12 yayın altındaki çocuklara Allahın KUR'AN nını öğretemiyorux ne acı değilmi, bir tarafta Allahın kelamı ve emirlerinin olduğu yüce kitap, diğer tarafta t.c ilave edilen bir yönetmenlik veya yasayla yasaklanıyor, eeee Rabbim okadar büyük okadar büyüktürki bir gün o zalimlere hesabı sorulur şevk ve şüphe yok, Allahın ana yasası kur'anı öğremeyi t.c nin anayasasıyla yasaklaya biliyorlar zorbalıkla ancak Allah muhakkak ki nurunu tamamlayacaktır.
    Son bir konu kaba bir üslup olacak ama değerli arkadaşlar;Eşşek olursak semer vuran çooook olur.UZun lafa ne hacet üniversitelerimizde durum içler acısı, İmam Hatip Liselerinde öyle, Okulklarda ve tüm resmi dairelerde TÜRBAN lılara yasak eeee sözde %99 u muz müslümanız ancak özde müslüman değiliz, sorun burda zaten, arkadaşlar lütfen kendinize gelin üzerinizden bu gafleti atın, Allah için Dinimiz ve Kutsallarımız için biraz titiz ve heyecanlı cesur ve DUYARLI OLALIM, lütfen eşek olmayalım yoksa semer vuran çok olur.....

    Duam odur ki Allah (c.c) Muhammet ümmetine birlik beraberlik,şuur,diriliş uyanış,birlik beraberlik,itikat ve hakiki iman nasip etsin, H.z Bilal (r.a) samimiyeti ve itikatı versin inşallah.
    Saygılarımla

    Hasan RASLAN / İSTANBUL

    YanıtlaSil
  8. İNSANLAR HAK EDİLDİĞİ ÜZRE YÖNETİLİRLER.BİZLER BUNUMU HAK EDİYORUZ.DUYARSIZ KALIRSAK DAHA FAZLASINIDA

    YanıtlaSil
  9. Dans, müzik, bale vb kurslara yasak olmadıgına göre %99 müslüman ülkede kURAN kursuda selbest olmalı olaçakta....

    YanıtlaSil
  10. avrupa da ilk öğretim çağından önce anasınıflarında kiliselerce eğitim veriliyor.. benim halamın torunları dahi oralarda eğitim görüyor.. ama benim çocuklarım burada kur'an-ı kerim i öğrenemeyecekler.
    son sözüm de karşı çıkanlara : istemiyorsan gönderme kardeşim. ama bırak da göndermek isteyenlere engel olma.

    YanıtlaSil
  11. Yaş sınırının, özgürlükleri kısıtlayıcı, ahlaksız, dinsiz, menhus bir uygulama olduğu aşikar. bu ve bu tip çağdışı uygulamalar hep kemalizm belasından kaynaklanıyor. Öncelikle bu ideolojiye savaş açmak lazım.

    YanıtlaSil
  12. bu uygulama islamı kökünden kurutmak için.ağaç yaşken eğilir,çocuk büyüdükten sonra onu eğitmek zordur,eğitim olmayınca cahil müslümanlar türeyecek zamanla.uyanık olmamız lazım,adamlar 50 yıl sonrasını düşünüpte bu hesapları yapıyorlar

    YanıtlaSil
  13. herşey olması gerektiği gibi olacak, yeterki biz yolumuzdan sapmayalım.

    YanıtlaSil
  14. listede tekrarlanan isimleri engelleyerek vede toplam sayıyı belirten bir sayaç ekleyerek daha etkili bir kampanya elde edileceği kanısındayım...

    YanıtlaSil
  15. DARBELERİ ve DARBECİLERİ LANETLEMEYE DAVET! 12 EYLÜL DARBESİNİ YILDÖNÜMÜNDE SARAÇHANE DE LANETLİYORUZ.

    Ramazan ayı boyunca sürdürülen
    “başörtüsüne özgürlük” eylemleri
    bu haftaki gündemi 12 Eylül Darbesi’dir.
    Darbeleri ve darbeciliği tümüyle mahkûm etmek,
    inancımıza ve kimliğimize yönelik
    her türlü baskı ve zulme karşı “hayır” demek,
    başörtüsünü yasaklayan lanet zalimlere karşı sesimizi yükseltmek,
    ülkede hakim militarizme karşı çıkmak için
    sabır, tezkiye ve diriliş ayı Ramazan’da
    12 Eylül Cumartesi günü saat 13.30’da
    Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanıyoruz!


    Zulme ve zalimlere karşı direniş kararlılığımızı yansıtmak üzere
    tüm dostlarımızı etkinliğimize ailece bekliyoruz!
    http://www.ozgurder.org http://www.facebook.com/event.php?invites&eid=144308552712

    "KURAN VE BAŞÖRTÜ YASAKCILARINI VE YASAĞI KALDIRMAYAN ZALİMLERİ DE LANETLİYORUZ"
    http://YASSINIRIKALDIRILSIN.blogspot.com http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=187
    http://www.ak-der.org/?p=public_statements&view=detail&cid=93&cnnm=1460&lang=tr&m=78c5217caf83e727802942d05c25398e
    http://www.haksozhaber.net/news_detail.php?id=9888 http://www.istifayadavet.net http://www.tevhidnesli.de
    http://www.mazlumder.org http://www.as-der.org http://70milyonadim.wordpress.com http://www.iHH.org
    Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu 12 Eylül'ün yıl dönünümde Kenan Evren Resimleri Sergisi düzenliyor. Sergi 12 Eylül Cumartesi 14:00'te Taksim Metro Sergi Salonunda ayrıca sohbet toplantısı var.

    KURANİHAYAT yaşamaya çalışanlara ebedi saadetler duasıyla ramazanınız , kadir geceniz ve bayramınız mübarek olsun.
    kuranihayat ile yaşanılan bir ömür kuransız geçen bin ömürden hayırlıdır http://www.KURANkonseyi.com Maide33 Hud113 http://www.maide33.blogspot.com ademgerede@gmail.com http://www.ademcevik.com 05322467411

    YanıtlaSil
  16. Geredeliler Birliği ve Kurani Anlama Platformu'nun düzenlediği Kur'an Meal Bilgi Yarışması Gerede ödül töreni 26 Haziran Saat:11-14'de Gerede Esentepe'de yapılacak. Kocaeli ödül töreni ise 3 Temmuz da İzmit İHL Bahçesinde yapılacak.
    Törenlerde 12 yaş öncesine uygulanan Kur'an yasağının kaldırılması ve tüm okullarda Kur'an Mealinin seçmeli ders olması için imza toplanacak. http://www.kuranianlamaplatformu.com/bolu-icin-odul-toreni-22.html www.kurtuluskuranda.net www.kuranmealisecmelidersolsun.com www.Kuranyasagibeyinsizliktir.blogspot.com http://yassinirikaldirilsin.blogspot.com www.geredelilerbirligi.com

    Gerede Platformu Duyurusu: Gerede Platformu'nun 26 haziran Beyin Fırtınası programı aynı tarihde yapılacak fakat Esentepe Şenlikleri ve 1.Gerede Esentepe Buluşması Piknik Programı 10 Temmuz da yapılacaktır. meteorolojiye göre yağmur yağacak gerekcesiyle Gerede Belediyesi ile yapılan görüşme sonucu 1.Gerede Buluşması Esentepe Pikniği, Organizasyon Koordinatörü ve Gerede Platformu dönem başkanlığını yapan Kocaeli Geredeliler Derneği'nin isteğiyle 10 Temmuza alınmıştır bilgilerinize.
    ayrıca 17 Temmuzda Gerede İHL Pikniği 24 Temmuzda Gerede Esentepe Güreşlerini Duyururuz. www.facebook.com/gereder www.geredelilerbirligi.com

    YanıtlaSil

Kur'an Eğitiminde Yaş Sınırı Kaldırılsın!